Romanian Bridge Portal
·· 2024-07-22 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Patronul Bridge  
Horia Garbea

Se cauta un sfint!

Se face o mare discutie publica despre sfintul care trebuie sa patroneze Internetul. Pina nu demult era Sf.Isidor din Sevilla. Dar se pare ca internautii nu-l mai plac pe acest carturar de-acum sute si sute de ani. El va fi inlocuit ca un antrenor fara succese in urma unui sondaj de opinie.

Poate a venit momentul sa ne intrebam si noi care este sfintul patron al nobilului nostru joc. Cine sa fie ierarhul care ne calauzeste impasele in sala de la Arhitectura unde tot mai multi credinciosi se aduna lunea si joia la liturghiile oficiate de patru popi (de rosu, verde, ghinda si toba) care stau traditional si necanonic dupa dame? Cita vreme Murphy ne asigura ca sansa impasului nereusit e doar pe strand 50%, iar in dona decisiva a unui turneu creste dramatic spre 90%, avem nevoie de protectie de Sus!

Din Raiul Prea-fericitilor, multi candidati se infatiseaza cu destule indreptatiri fiecare. Ar putea emite pretentii Sf. Gheorghe, vestit pentru spiritul sau combativ . Sau poate Sf. Ilie? Acesta e proprietarul fulgerelor si trasnetelor care izbucnesc intre parteneri dupa fiecare dona. In plus el are si onoarea de a da prenumele simpaticului nostru coleg Ilie Grusea fara de care orice concurs e mai putin pitoresc.

Dar ce spuneti de Sfintul Ion Gura de Aur ale carui licitatii ar trebui sa fie impecabile sau chiar de Sf. Valentin, urzitorul atitor idile nascute la bridge? Chiar daca ulterior au fost eventual curmate prin divort pentru neextragere de atuuri. Ca sa nu mai vorbim de Sfintul Sisoe, deseori invocat si care, si asa, nu are nici un portofoliu.

Nu ma indoiesc ca un sondaj organizat pe frecventatul site ATOMIC va duce la identificarea celui mai vrednic heruvim sau mucenic. Sa preia jocul sub aripa si sa ne fereasca de Cel Viclean. Pentru ca prezenta acestuia din urma este mult mai frecventa de cit ar trebui in intimplarile din jurul meselor de joc. Cine incurca distributiile, impinge oameni seriosi sa liciteze fara puncte si le ia graiul tocmai cind cunostintele vaste i-ar face sa se manifeste? Nu vi s-a parut uneori, chiar in sala de la ATOMIC, ca mirosul de pucioasa le biruie pe ale tutunului sau cartofilor prajiti??

Ne trebuie un Sfint! Asa cum - iata minune! - a pogorit recent asupra distinsei noastre gazde Cristian Schioparlan harul scrisului, sa ne dea si noua adierea inspiratiei divine cind e vorba sa ne avintam in mansa cu 21 de puncte si sapte atuuri. Amin!alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro