Romanian Bridge Portal
·· 2023-12-07 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Putina imaginatie  
Cristian Schioparlan

Un foarte bun plan de joc si putina imaginatie nu strica niciodata. Un contract fara speranta nu se dovedeste intotdeauna a fi pierdut. Mai este si flancul care va poate ajuta, totul este sa-i oferi sansa. Am primit ieri de la Carmi o dona jucata de Tom Sanders la cupa Vanderbilt acum cativa ani. Ea ilustreaza cele de mai sus.

Se joaca echipe. Dupa cateva licitatii competitive Tom a ajuns declarant in 4 cupe primind atacul doiarului de caro.

       N
      ♠ : V 6 5 4
 : 7 6
 : 8
      ♣ : K J 8 6 5 3
  V          E
 ♠ : A D 10 9 3   ♠ : K 7 2
 : 3        : 10 8 5 2
 : D 9 5 2     : K 10 7 4
 ♣ : D 10 2     ♣ : A 4
       S 
      ♠ : 8
       : A K D J 9 4
     : A J 6 3
      ♣ : 9 7

Dupa o matura chibzuinta a realizat ca nu are decat 8 levate sigure: 6 cupe, un caro si un tai de caro, a 9-a levata putand surveni din "ghicirea" treflei. Comunicatii cu mortul "de nici o culoare" asa ca ce era de facut?

S-a jucat 8 de caro de la mort, Est a acoperit cu Riga si declarantul a pus 3 de caro!!! Vigilent, Est a revenit atu pentru a impiedica taiurile de caro de pe masa. Dupa ce a castigat cu Asul, Sud a jucat acum 6 de caro pe care l-a taiat la mort de unde a jucat 4 de pica. 2 de la Est, 8 de la Sud si Vest face levata cu nouarul. Incercati sa va puneti acum in locul bietului Vest. Declarand mansa Sud are cel putin unul din Asii negri, devreme ce Asul de caro pare a fi la partener. Pentru a nu gresi returul, Vest s-a decis sa joace caro pentru Asul partenerului. Sanders a castigat cu Valetul, a scos atuurile, a ghicit si trefla aliniind 10 levate!

Daca Vest ar fi revenit pica, spre exemplu, declarantul ar fi scos atuurile, ar fi jucat 9 de trefla acoperit succesiv de decar si Valet, iar Est ar fi trebuit sa se abtina sa castige cu Asul pentru a impiedica contractul. Cat inca mai exista stopul de caro se poate jongla si in celelalte culori.alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro