Romanian Bridge Portal
·· 2024-06-16 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  La Comedia e finita  
Dan Enescu

Constantin a ratat un 11m impotriva Ungariei si am pierdut sansa de a castiga o medalie olimpica. Constantin s-a incheiat cariera la nationala. Silviu Lung si-a incheiat cariera incasand 5 goluri in meciul cu Cehoslovacia.
Contra a ratat incredibil in meciul cu Slovenia, slovenii au inscris doua goluri norocoase si Hagi nu a mai fost antrenorul nationalei. Cat de injust si frustant poate fi uneori sportul.
Eugenio Chiaradia - Il Professore - si-a incheiat cariera in cadrul legendarului Blue-Team intr-un mod asemanator la Campionatul Mondial din 1965 disputat chiar pe teren propriu la St.Vincente. Desi in final, prin disciplina si spiritul de echipa extraordinar, italienii (Forquet, Garozzo, D'Allelio, Pabis Ticci, Belladonna, Chiaradia) au reusit sa castige titlul, il profesore nu si-a revenit din gresala comisa si a parasit Blue-Team-ul.
Iata ultima dona a lui Chiaradia.

Distribuitor: V
Vulnerabil: Nimeni

      N
      ♠ : AV763
 : 10742
 : R842
      ♣ : -
  V          E
 ♠ : D1085      ♠ : R942
 : V          : R9
 : A93         : DV10964
 ♣ : AV972     ♣ : 85
       S 
      ♠ : -
      : AD8653
     : 5
      ♣ : RD10643

In sala in care americanii jucau pe N-S, acestia au ajuns in micul slem de cupa si au cazut o data.Spectatorii italieni in majoritate, jubilau cand au vazut desfasurarea licitatiei (sistem Precizie) in cealalta sala, cu Chiaradia in Sud.
  V     N     E     S
  pas    pas    pas    2  pas    2♠    pas    3
  pas    4    pas    pas
  DBL   RDBL    pas general

Vest a Atacat A si a continuat 3. Il Professore a a castigat cu K la mort, defosand o trefla din mana; ♠A si iar defosa de trefla; doua taiuri in cruce pica-trefla; inca un tai de pica, inca o trefla cu taiata cu 7 si suprataiata de Est cu9.
Est a revenit Q pe care Chiradia, considerand atacul Vest-ului din dubleton, speriat, a taiat-o cu Asul. Acum a incercat sa taie ultima trefla cu decarul, dar, ghinion, Vest a suprataiat iar si a contracarat caro promovand en passant Valetul sec al Vestului.
La comedia e finita.
Profesorul a plecat in Brazilia unde in calitate de antrenor a cladit o redutabila reprezentativa.
alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro