Romanian Bridge Portal
·· 2023-12-07 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Juniorii nostrii  
Eduard Munteanu (2005-02-01)

Anul trecut, mai ales prin efortul personal al jucatorilor, Romania a reusit sa se prezinte la Campionatul European de Juniori de la Praga, in formula Mandruta C. – Branzoiu C., Vulcan. B. - Grigoriu M. Echipa a avut o comportare onorabila, cel putin pana in a doua jumatate a concursului, cand oboseala a inceput sa-si spuna cuvantul.

Anul acesta, in a doua jumatate a lunii iulie, va avea loc in Italia, la Riccione, cea de-a 20-a editie a Campionatului european de tineret, la care speram ca prin ajutorul Federatiei Romane de Bridge, nou aleasa, precum si cu sprijinul unor oameni de bine din bridge-ul romanesc, Romania sa fie capabila sa trimita o reprezentativa. O echipa romaneasca bine pregatita ar putea face o figura frumoasa.

In asteptarea evolutiei echipei Romaniei la vu-graph pe BBO, nu imi ramane decat sa strig „Hai Romania!” si sa va prezint cateva done remarcabile ale juniorilor nostri:

A93
A102
KJ53
K53

Q10874
75
4
J10974

65
3
Q10986
AQ862

KJ2
KQJ9864
A72
----

Dealer Nord, vulnerabil Nord-Sud

West

North

East

South

Serea

Moraru

 

1NT 

2NT(1)

3 (2)

5

Dble(3)

Pass

5 (4)  

Pass

5(5)

Pass

6

Pass

All Pass

Atac J

(1) – bicolor minor

(2) - 5+cupe, GF

(3) - arata lipsa intentiei de a juca mai sus, pas ar fi aratat o mana mai buna

(4) - cue-bid, cu dorinta de a juca 6

(5) – un raspuns pozitiv la eforturile partenerului cu 5 controale

Atacul s-a taiat si s-au tras doua tururi de atu cu ramanere pe mort, de unde s-a jucat pica la Valet si Dama. Incercand sa distruga schiza trefla-caro asupra partenerului, in acest moment West a intors caro. Dar Sud era cu lectia invatata. A luat cu A in mana si atras toate atuurile mai putin unul, defosand din mort toate caralele fara popa, si K pentru a ajunge la urmatorul final:

A
---
K
K5


nu
cont.Q10
AQ

2
8
72
----

Cand s-a jucat pica la As, Est e prins intr-o frumoasa schiza pe atu. Desigur, declarantul ar fi putut pune K pe returul de caro, pentru a ajunge in urmatoarea pozitie

A
---
J5
K


nu
cont.Q10
AQ

2
8
A7
----

In aceasta pozitie se trage 8 cu defosa de caro, si apoi se joaca pica la As pentru o schiza simpla impotriva Estului, dar unde e distractia?

Sa remarcam jocul bun al declarantului de a pastra A pe mort, o venire esentiala in ambele variante de jocalte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro