Romanian Bridge Portal
·· 2024-05-28 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Bridge Electrocasnic  
Horia Garbea

Bridge electrocasnic

 

Nord

10 9 8 2
10
A Q J 3
A K Q 6

 

Vest

5
K Q J 9 8 7 5 3 2
K 4
9

 

Est

7 6 4 3
6
10 9 6 2
V 7 4 2

 

Sud

A K Q J
A 4
8 7 5
10 8 5 3

 

Cand a revenit dintr-o calatorie de afaceri ce cateva zile, prietenul meu Mitica a fost surprins sa vada ca in casa lui se schimbase cate ceva. Aparusera un frigider nou, un televizor ultra-performant, o instalatie de aer conditionat de si-a cautat fularul si un computer de ultima ora la care nevasta-sa, Mita, tocmai juca un “solitaire”. A intrebat-o, normal, ce s-a petrecut.
- Le-am castigat la bridge, draga. a raspuns ea. Am jucat la promotia unui magazin care nu dadea premii prin tragere la sorti, ci prin rezolvarea pe loc a unor done preparate. Jucai cu staff-ul magazinului si, daca stiai sa te descurci, te umpleai de aparate.
Mitica, stiind bine cum liciteaza si joaca dumneaei, a fost curios sa vada o dona.
- Uite-o pe cea cu care am castigat nu numai computerul, ci si un prajitor de paine ca bonus si stima adversarilor. (Si ai arata notata dona de mai sus). Eu, am deschis cu o pica, ce crezi ca a zis Vest?
- Patru cupe, opina Mitica.
- As. A zis 5 Cupe si partenerul meu a licitat direct 6 Pici. Tu ce-ai fi facut acum?
- As fi pasat, ce sa mai spun?!
- Ei bine, eu am zis 7 Pici. Si le-am facut pe atacul normal de R de cupa.
- Ia stai! Pai e simplu! Ai luat cu asul, ai taiat o cupa cu mare si Est e in grea incurcatura. Daca arunca un caro, iti majoreaza caroul din masa. Asa a fost?
- Asa pare! Dar an Est era seful de la Marketing al magazinului. Si el, vazand pericolul, la taiul meu cu 10, a subtaiat. Un expert!
- Atunci nu mai faci jocul! Ca, dupa ce vii in mana pe atu si tot faci impas de caro, tragand atuurile... s-a terminat. Nu vad cum te descurci cu minorele.
- Ei bine, eu am gasit solutia. Dupa ce am repetat impasul de caro si a aparut Riga, am tras A-K-Q de trefla. Abia apoi am venit iar in mana pe atu. Pe ultimul atu, am defosat din mana trefla perdanta si am ramas la mort cu D-3 de caro. In mana am un caro si 10 de trefla. Ce arunca directorul din Est? Din 10-9 de caro ori Valet de trefla?? Oricum face, jocul e al meu.
- Fantastic, recunoscu Mitica. In viata ta n-ai licitat atat de indraznet si nici n-ai jucat atat de bine! Dar aerul conditionat?
- Acolo am jucat in flanc si am reusit sa sparg o schiza, dar am uitat dona. Iar frigiderul nu l-am castigat, l-am luat in rate. Iti dai seama ca, dupa un joc atat de stralucit, toti cei de fata s-au inghesuit sa-mi fie giranti.
Mitica privi inca o data dona si, poate de la aerul conditionat, incepu sa tremure usor. Doar stia si el ca la magazinul cu pricina n-ai nevoie de giranti!

Horia Gârbeaalte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro