Romanian Bridge Portal
·· 2024-04-18 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Jucatorul eficace cate zice ...  
Dan Enescu

Dona nr 21 de la recentul incheiat "Simultan Romanesc" mi-a a atras in mod deosebit atentia, prin prisma rezultatelor inscrise in fisele de scor.
Dealer: Nord, Vulnerabili: N-S

  A Q 6 3  
  -  
  10 8 2  
  A K Q 9 7 3  
5   9 8 4 2
A K 10 9 8 2   J 6 4
K 9 3   Q J 7 4
6 5 4   J 2
  K J 10 7  
  Q 7 5 3  
  A 6 5  
  10 8  

Marea majoritate a jucatorilor (cei mai multi din Craiova si Brasov) s-au dus cu frenezie in slemul mic de pica.Pentru multi dintre acestia dona nu li s-a parut foarte dificila asa ca incercand probabil sa contrazica zicala din titlu, fara sa-si nici o precautie, au incercat sa faca sapte si au intrat intre o data si trei ori (???).
Analizand dona se poate remarca atacul natural de caro care coroborat cu proasta distributie a atuului face sa nu existe 13 levate.
Trebuie sa felicitam axele care au reusit acest frumos slem - din Craiova, Nitu Romica-Musa Alexandru si Udubasceanu Toma-Mossang Eduard, din Brasov, Baban Dan -Vintiloiu Tibi si din Galati, Iordachescu -Stanica.
O alta categorie de jucatori "pesimisti" (majoritatea din galati si de la Atomic) nu au abordat acest slem. Acestia ar fi putut obtine un rezultat foate bun daca ar fi reusit sa faca doua levate in plus. Acest lucru l-a reusit axa Micescu-Stanica care merita de asemenea felicitari.

 

 

 

 

 alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro