Romanian Bridge Portal
·· 2024-02-25 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Simona  
Webmaster

Untitled Document

Daca aveti curiozitatea sa va uitati pe Overall-ul Trofeului Atomic 2002-2003 la pozitia 11 apare oarecum surprinzator Simona Spulber, devansata de putin de jucatori ca Bujors Bujor, Madalina Gavriliu, Cristian Schioparlan, Radu Calarasu, Florin Ghelase, Gabriel Neamtu, dar inaintea unei liste impresionante de jucatori - Mihai Mincu, Calarasu Mariana, Vladimir Stanescu, Laurentiu Ciuhu, Florin Filip, Anton Negoescu-Iepure, Daniel Bujenita, Radu Mihai, Geta Mihai, Marina Stegaroiu, Bogdan Marina, Marian Radulescu Barosanu' Costache Dobroiu, Nicolae Vartanovici, Mihai Margulescu.
La Campionatul de Echipe divizia B, echipa clubului ATU care aprioric parea ca nu nici o problema in promovarea in divizia A, a pierdut meci dupa meci, pana la ultimul cand a intrat Simona in axa cu domnul Radu Calarasu, reusind sa castige. Din pacate nu a mai putut salva echipa de la retrogradare.
Dar ca sa demonstram ca nimic nu este intamplator sa o urmarim pe Simona , avand ca partener un domn , realizand un slem de pica.
  Domnul Radu  
  R V 10 9  
  D 8 4 2  
  A R 9  
  A R  
8 7 6   3
5   A R V 10 9 7 6
V 10 6 4 3 2   8
D 10 5   V 8 7 3
  Simona  
  A D 5 4 2  
  3  
  D 7 5  
  9 6 4 2  

Dealer Est, toti vulnerabili
EST
SUD
VEST
NORD
3
PAS
PAS
CONTRA
PAS
4
PAS
5(*)
PAS
6
PAS
PAS
PAS

(*) miros deosebit pentru slemuri al domnului.

Atac 5

Est castiga cu Valetul si continua cu Asul de cupa. Simona taie mare si EST defoseaza caro. Acum trage de doua ori atu.
Daca atuul ar sta 2-2 dona ar fi incheiata. Dar atuul sta 3-1 si declarantul nu mai poate trage inca unul fiindca nu va mai avea decat un atu in mana si nu mai poate majora mortul.
Trebuie sa remarcam ca nu se poate majora nici mana pentru ca este nevoie de doua taiuri de trefla la mort si nu esista decat o singura venire in mana pe Dama de caro, iar optarul de pica din Vest o sa realizeze levata.
Simona a vazut sansa ca unul din adversari sa aiba la trefla exact D V 10, dar dupa ce a tras doua trefle apare deabia decarul.
Totul pare pierdut dar si nu pentru Simona care continua cu caro la As si caro la Dama, pe care EST defoseaza cupa. Distributia adversa este "citita", dar problema este in continuare dificila.

  10 9  
  D 8  
  A  
  -  
8   -
-   R 10 9
V 10 6   -
-   V 8
  A 5  
  -  
  7  
  9 6  

Daca declarantul taie acum o trefla si apoi trage Asul de caro EST defoseaza o cupa si poate ramane linistit cu Riga de cupa sec (chiar daca se majoreaza Dama de cupa nu se poate beneficia de ea.
Simona a gasit linia corecta de joc - a tras mai intai Asul de caro, pe care EST a defosat o cupa. Cand pe masa a fost prezentat decarul de pica Est a ramas fara aparare - daca defoseaza cupa ramane cu Riga sec si se va majora Dama dupa cupa taiata, revenirea la mort facandu-se pe un tai de trefla, iar daca (asa cum s-a intamplat in realitate) defoseaza trefla, urmeaza 10 de pica acoperit din mana cu Asul, trefla taiata majorandu-se noarul.
Felicitata la sfarsitul donei Simona a comentat:

- Nu a trebuit decat sa numar cartile adversarilori.alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro