Romanian Bridge Portal
·· 2024-04-18 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Trei detectivi la miezul noptii  
Horia Garbea

Trei detectivi celebri: Hercule Poirot, Miss Marple si Comisarul Maigret au fost invitati la resedinta Lordului George Hovenden.
In casa izolata nu era nimeni. Livingul parea parasit in graba. Pe masa de joc erau cartile unei done de bridge, puse pe fata, ca pentru a fi analizate dupa joc.
  R D V  
  A  
  A 9 8 7 5  
  9 8 7 4  
6 4 2   A 10 9 8 7 5
D 9 4 2   3
R D V 3   10 6 4
R 5   D V 2
  3  
  R V 10 8 7 6 5  
  2  
  A 10 6 3  

Dar unde erau partenetii?
- E clar, spuse Maigret. Avem o sinucidere! Sir George a avut mana din Sud. Ii recunosc pipa ramasa aici. Nici o indoiala: contractul a fost 4 cupe declarate de el. Evident, Vest a atacat Riga de caro. Sigur, Sir George a luat cu Asul si a jucat pica, luata de Est cu Asul. El a revenit Dama de trefla, Vest a deblocat Riga sub Asul lordului. Dupa un atu la As si doua defose de trefla pe pici, Sir George a taiat un caro si a tras Riga de cupa. Est nu a mai raspuns. Lordul a mai jucat Valet de cupa acoperit de Vest cu Dama si dupa Valet de trefla Est a jucat trefla fatala pentru un tai cu 9 de cupa. Vazand caderea Sir George s-a dus in biblioteca si si-a zburat creierii. Ceilalti l-au dus la spital.
- Gresit, mon ami! a zis Poirot. Nu folosesti corect micile celule cenusii! Aici nu a fost sinucidere ci crima. De acord cu tot ce ai spus! Dar nu ai abservat ca, de fapt, jocul de 4 cupe se face daca returul de trefla de la levata a treia este lasat la Vest sau la Est. Comnicatia e taiata si jocul realizat! Partenerul lui Sir George a sesizat eroarea si l-a ucis pe bietul om. Acum or fi toti la politie.
- Dragii mei, judecati pripit, spuse Miss Marple, batranica vioaie. Da a avut loc o crima! Dar victima nu a fost Sir George. Victima a fost jucatorul din Vest, ucis de cel din Est! Da, Sir George a jucat patru cupe. Va dati seama insa ca Vest, avand 11 puncte si patru atuuri cu Dama, daca Est o fi licitat o pica, a contrat! Gresala grava! Ia atras atentia lordului asupra partajului prost de atu. Lordul a profitat si a facut taierea de comunicatie expusa de Hercule, realizand 4 cupe contrate. Est, furios pe Vest pentru contra lui nesabuita, la ucis.
Atunci au intrat voiosi cei patru gentlemeni in frunte cu Sir George, purtand in maini cateva sticle prafuite.
- De unde veniti? au strigat detectivii.
- De jos, din beci, a raspuns gazda. Voi n-ati dedus? doar nu mai e in jur nici o sticla plina!
- Dar in dona de pe masa ce ati jucat? a indraznit Poirot.
- Ce sa jucam? Trei cupe just facute. Bine ca n-am licitat patru, ca statea atuul prost! a zis satisfacut Sir George.alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro