Romanian Bridge Portal
·· 2023-09-28 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Mincu-Dumitriu castiga overallul pe aprilie  
Cristian Schioparlan

Dupa ce a condus autoritar intreaga luna ... "da capo al fine", domnul Laurentiu Ciuhu a fost depasit pe linia de sosire, in ultima etapa, de axa Mihai Mincu - Dan Dumitriu. La sfarsitul saptamanii precedente a avut o comportare meritorie la turneul de la Felix (a se vedea rezultatele din sectiunea clasamente a siteului), insa, Laurentiu a fost intrecut "la fotografie", pe teren propriu, nereusind sa intre in puncte, coborand astfel pe locul 4, ultimul premiat al overallului. Urmariti clasamentul final pe aprilie si va veti convinge.De notat ca, pemtru a 3a luna consecutiv, premiul pentru cel mai bun junior al lunii a fost adjudecat de Tiberiu Ungureanu, care, in acest fel, isi consolideaza pozitia de cel mai bun junior al anului. Mai sunt inca 3 luni pana la Trofeul Atomic ... de pe 1 august, este greu de crezut ca domnia sa va mai putea pierde cupa decernata celui mai merituos junior.
Datorita decalarii ultimei etape, de pe perioada sarbatorilor, overallul pe mai va fi format din 7 etape. Vor fi 7 etape de foc, in care combatantii vor incinge Terasa Atomic, acolo unde, ca aseara, aerul uscat al verii a fost insangerat de adevaratele batalii pentru adjudecarea procentelor puse in joc ... in fiecare dona.
Iata o dona in care eu am facut 2NT pe atac de 8 de caro (la autopsie s-a dovedit a fi un doubleton):

  R 9 8 x
  10 x
  V x x
  A R 10 8

  D 10 7
  R V 8 x x
  R D x
  x x

Cupa statea rau, nu a oferit decat o levata, dar am gasit Valetul de pica!
Domnul Mihai Mincu a facut 1NT contrat, pe rosu, dar cu cartile adversarilor, confirmand zicala populara bridgeistilor: "orice top trece prin zero"!
Domnia sa si-a adus aminte de vremurile in care a fost invatat de cineva, "" nu te uita la ce licitez eu, "asculta" la adversari""... si a fortat norocul cu doua "sperle" care i-au reusit in plin. A jucat totul sau ... nimic si a castigat etapa si overallul.

Ar mai fi multe de povestit din adevaratul "carnagiu" al procentelor de aseara.

  R 8 7 3
  V
  V x x x x
  R D x

  A 10 9
  x x x
  A x
  A V x x x

Am licitat 4 pici si, cu largul concurs al adversarilor, am realizat contractul. Important este sa nu disperi atunci cand totul pare pierdut. Bridgeul este ca viata. Din fericire, aici greselile nu sunt la fel de scumpe!

Partenerul nu a fost intr-una din cele mai faste zile ale sale... se intorcea dupa un concurs, Vrjnca Banja, unde a reprezentat cu cinste culorile romanesti. Nu poti gasi cartile castigatoare mereu. Mai ales la ATOMIC unde si jucatorii mai putin "cotati" au un cuvant greu de spus. Si eu am ratat o dona, in care, nici acum nu am calculat ce linie are sorti de izbanda mai mari, nu am potrivit un 3NT + 3 pentru a incasa un top. 460 s-a dovedit inferior salii, care, cu mici exceptii, juca 4 cupe + 2. Va astept pe FORUM cu linia propusa de voi.
Contract 3 NT (Vest a intervenit in licitatie cu 1 pica)
Atac 9 de pica si 10 de la mort face levata...

  10
  A D V 10 8 x
  9 x x
  A V x

  D V x x
  R 9 x
  A D 10
  D x x
alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro