Romanian Bridge Portal
·· 2024-06-16 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  ATOMIC castiga ... Campionatul National la Perechi !  
Cristian Schioparlan

Intr-o finala ... dominata de ... numeroase absente "de marca", atomicii Bogdan Marina si Marian Radulescu s-au impus, destul de autoritar, daca e sa ne luam dupa clasament. Dupa o lupta apriga, in care au predominat "tinerii", daca e sa facem o comparatie cu ce ne "obisnuisera" finalele precedente, cei doi au castigat, imbogatitndu-si vitrinele cu trofee. Pentru cine nu stie, ei detineau ... atat titluri nationale cat si mondiale. Domnul Marian Radulescu, spre exemplu, este dublu Campion Mondial la Bridge pe...internet, cu echipa "Romanian Beauty".
Se pare ca "noul val" a luat o serioasa optiune in lupta cu "garda veche".
Pentru a urmari clasamentul final urmariti linkul: CNPerechi-final
Spre sfarsitul concursului, competitorii, cu nervii intinsi la maxim, au facut multe erori, permitand astfel celor mai "proaspeti" sa ocupe pozitiile fruntase. Am sa va prezint o dona in care, declarantul, dupa ce a "abuzat" licitatia, a primit contractul cadou ... din atac, dar a intrat ... ignorand informatiile de la masa:
SUD
VEST
NORD
EST
1
CONTRA
2
PAS
3
PAS
PAS
3NT
4
PAS
PAS
PAS
Contract 4
Atac 2
  V x x
  R 10 9 x x
  x x x
  D 10

  R D x
  A V x x x
  D 9 8
  A x
Declarantul a pus 10 de trefla si de la Vest a aparut Valetul. Ce era de facut?
"Contreurul" nu ar fi putut avea prea multe puncte de cupa si de pica, daca nu ar fi avut nici Riga de trefla ar fi trebuit sa aiba cel putin A-R la caro. Atunci ar fi trebuit sa atace culoarea, pentru a "face lumina" in jocul flancului. Licitatia de 3NT, evident un apel minor, a incurajat atacul de trefla. Pe aceasta licitatie, mai degraba, Riga de trefla ar trebui sa fie la Vest.
Dama de trefla ar fi facut levata, si, in acest caz, se putea "visa" la realizarea contractului. Cupa de la mort, defosa pe dreapta, Asul de trefla, eliminarea atuurilor si pici. Vest ar fi incasat Asul, si, fiind obligat sa revina culoarea, pentru a nu desface el caroul, l-ar fi lasat pe declarant sa-si arate dibacia in continuare, ghicindu-i onorul mare, in doi, la caro. Licitatia, biata de ea, spusese totul despre dona:
  V x x  
  R 10 9 x x  
  x x x  
  D 10  
A x x x   x x x
D x x Dealer : S -
A x Vuln : N-S R V 10 x x
R x x x   V x x x x
  R D x  
  A V x x x  
  D 9 8  
  A x  alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro