Romanian Bridge Portal
·· 2024-06-16 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Milton Work imbunatatit  
Octavian Dutu

Mamaia 1994. Unul dintre ultimele turnee dinaintea unei lungi pauze competitionale...Jucam perechi, asa ca nu am ezitat sa declar 6NT, fiindca 6 pici pareau mult prea usor de realizat.
Contract 6NT
Atac 7
  R D 5
  A R V
  D 10 4
  A R 7 3
   
  A V 9 8 4 3
  8
  R 8
  10 8 6 2
O prima constatare: daca gasim Asul de caro functioaneaza Milton Work. Sa presupunem ca nu l-am gasi. In aceasta situatie trebuie sa ne oferim sanse suplimentare. Asa ca, din motive de circulatie si amenintari, m-am decis sa castig in mana prima levata si am jucat caro spre Dama. Necastigator! Est a luat cu Asul si a intors pica protejandu-si onorii restanti sau pe cei ai partenerului. Am jucat caro spre Dama si nu spre Riga pentru a-mi oferi sansa unei schize duble caro-cupa la Est si cupa-trefla la Vest, ca sa nu conteze pozitia Damei de cupa, sala putand juca primitiv impas. Acum am tras Asul de trefla iar de la Vest a aparut 9. Aha, deja planul meu incepe sa se schimbe! Putin probabil ca Vest sa aiba inca doua carti mai mari decat 9- fiindca ele nu puteau fi decat Dama si Valetul- asa ca m-am decis sa joc cu lungimea de trefla la Est. Acum el poate sa nu mai aiba Valetul de caro in schimb poate avea Dama de cupa. Desigur, daca ambele carti vitale sunt la Vest nu mai functioneaza schiza. Dar si acest lucru este mai putin probabil. Ar fi stat impasul de cupa si m-ar fi batut sala. Cu toate aceste calcule in minte am pornit spre finalul criss-cross jucand A-R de cupa -n-a cazut Dama- si apoi defiland picile, ajungand in finalul:
  -
  V
  10 4
  R
   
  3
  -
  R
  10 8
Cand este jucata ultima pica, de la mort se arunca Valetul de cupa, Est este "criss-crossat" pe caro-trefla!
Daca Est, la levata a 3a, ar fi intors caro nu ar mai fi functionat aceasta schiza si ar fi trebuit sa merg pe impas de cupa.


alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro