Romanian Bridge Portal
·· 2024-02-25 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Nu e nici o greseala!  
Dan Enescu

E seara tarziu si stau cu ochii-n monitor introducand datele concursului ce s-a incheiat cu ceva timp in urma la "Arhitectura", locul unde-si frang neuronii bridgeistii atomici lune de lune si joie de joie. Dau sa bag rezultatu' de la dona 2 si vad o chestie care ma face sa cred ca atomicii mei au incurcat cartile. Iata ultimele scrieri pe fisa donei:

Dona Nr.2, Distribuitor E, Vulnerabil N-S
Declarant
Atac
Levate
Scor N-S
Scor E-W
4
2
9
-
100
4
2
10
620
-
5
2
11
650
-
6
2
12
1430
-
7*
2
13
2470
-

Ultimele 5 rezultate mi se par cel putin ciudate si banuind o incurcatura a cartilor, pun mana pe telefon sa le cer lamuriri celor 5 impricinati : Pufarezu' Solidul, Tehnicul, Expertul si Nebunu'.
- Salut, Pufarezu, ce-ai jucat pe dona 2?
- 4din SUD si am cazut o data, ceasul rau. E a deschis cu 1 si a mentionat mai tarziu . Aveam urmatoarea distributie :
 
J 10 9 8
 
 
A 7 2
 
 
A 3
 
 
Q 4 3 2
 
     
     
 
A K Q 3 2
 
K J 3
K 7 6 5 4
-

Atacul de 2 l-am luat cu Asul si asa cum am invatat, am tras atuurile ca sa n-am surprize, caroul statea asa cum era de presupus in 5 in E, iar impasul de cupa nu statea. Ghinion, nu te poti bate cu toti barajistii.
Sun pe Solidu'-jucator bun, cu experienta.
- Salut Solidu! Cum ai reusit sa faci 4 la dona 2?
- A, simplu: Stiam ca E are carale si trefle, si atacul de 2 l-am luat cu Asul, am lasat Valetul de pica sa castige a doua levata, am taiat o trefla cu un atu mare, si m-am dus la mort cu celalalt atu mic pentru a mai taia o trefla. Din nou pe masa la Asul de cupa si tai. Popa de caro n-a mai trecut, dar deja aveam 10 levate-joc bun.
- Multumesc, Solidu'. Noapte buna.
Ia sa vedem cum a facut Tehnicul o levata in plus.
- Salut, Tehnice, spune-mi te rog, cum ai facut 5 pe dona 2?
- A, elementar. E o dona scoala! Dona de mort inversat. Dupa ce adversarii au ajuns in 5am spus 5. Am luat atacul de caro cu Asul, am taiat imediat o trefla cu un atu mare, am venit la mort cu un atu mic si am continuat cu alt tai mare. Atu mic, alt tai, cupa mica la as, am scos atuurile si gata 11 levate! Nu-i asa ca sunt bun?
- Esti! Noapte buna!
Haideti sa vedem insa cum a reusit Expertu' sa faca 6!
- Ba, tu ai auzit de schiza? -mi zice Expertu'. As de caro, trefla mica taiata cu onor de atu si acum GENIAL Valet de cupa. Vest a acoperit cu Dama si eu am pus mic de la mort. Gata!!! Indiferent de returul vestului am 12 levate- mort inversat si schiza simpla trefla caro asupra estului. Hai, te-am pupat si mai pune mana pe carte!
Sunam la Nebunu:
- Dona 2 zici? Am jucat-o la masa cu pustoaica aia cu fusta scurta si cupe mari. [...]. Ba, fraiere, in carte avea trefle, nu cupe. In dona dinainte mi-a jucat muierea dracului 7. Eram la atac si aveam A K D in 7 de trefla si As in doi de caro. Am atacat ca orice om normal la cap -asa cu ma stii- As de caro. N-a trecut, trecea A-ul de trefla si am livrat jocul. Ba, vorbeste cu Blondu' sa-ti dea programu' ala de generat done, ca uite ce iese la donele date da mana! Fierbeam, mai ales ca pustoaica mi-a spus candid : Domnule, am auzit ca atacati bine! Pe dona de care spui, pustoaica m-a f... la cap cu trefle si carale si dupa ce-a zis 7, am zis si eu 7 si mi-a tras una.I-as fi tras-o si eu ...Ha, ha, ha. Si i-am tras-o: Am luat atacul de caro si am vazut 11 levate pe mort inversat, 12 daca joc valetul de cupa drumul. Cum pustoaica are sigur 5 trefle si 5 carale, a trbuit sa caut o solutie pentru ca 7 de cupa sa devina amenintare pentru ea. Solutia e banala : am jucat K de cupa urmat de J de cupa si am facut 13 levate. Top de top : 13 levate! Ba nu ma mai deranja noaptea cu done banale, mai bine da-mi numaru' de telefon al pustoaicei.
Iata dona cu pricina :
 
J 10 9 8
 
 
A 7 2
 
 
A 3
 
 
Q 4 3 2
 
 
7 6 5 4
   
-
Q 6 5 4
 
10 9 8
2
 
Q J 10 9 8
8 7 6 5
 
A K J 10 9
 
A K Q 3 2
 
 
K J 3
 
 
K 7 6 5 4
 
 
-
 alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro