Romanian Bridge Portal
·· 2024-04-19 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Comedia se incheie, dar nu se termina niciodata  
Bogdan Vulcan

"Cartea are suflet. Nu-ti bate joc de ea" suna unul din principiile domnului Mincu. Vom vedea in cele ce urmeaza ceea ce se poate intampla atunci cand el este incalcat. Personaj principal, mai mult comic decat negativ, eu. Personaje secundare: partenerul, adversarii, biding boxu'. Personaj colectiv: notiuni rasfirate despre bridge. Puternic rasfirate..

 
10 x
 
 
K Q J x
 
 
J 9 x
 
 
K Q 10 x
 


Partenerul deschide cu 1 natural, cea mai buna minora. Eu licitez 1. Partenerul spune 2.
Din pleiada de anunturi posibile, unul mai tehnic decat altul (pas, 3, 3, 2 FA - mai putin tehnic ce-i drept, 3 FA - complet cazut din luna) nu mi-a suras nici unul. Mi s-au parut mari sansele ca toata sala sa fi licitat 3 FA primind atacul normal de pica si marcand acelasi scor. Daca se intra la 3 FA, atunci pasul la 2 poate fi ultima sansa de a mai scrie ceva.
Un atac de trefla spre mana mea ar fi probabil foarte folositor. Castig un eventual tempo necesar majorarii caralelor.
Toate acestea au fost spuse pentru a arata ca mai exista o umbra de gandire in anuntul pe care l-am facut..... 2! (incepe comedia).
M-am gandit ca am sanse mari ca partenerul sa dea un fit major, pe care sa il rectific in 3 FA si sa primesc atac de trefla. Daca partenerul spune singur 2 FA, voi plusa la 3 (in acest caz s-ar putea sa nu conteze minciuna mea, el va fi declarant si se va juca pica spre mana lui sau trefla prin a mea). Daca spune 3, voi licita 3 FA.
Numai ca partenerul a licitat.... PAS !! (comedia continua)
Contract final: 2 pici din Nord. Atac mic de trefla si apare cel putin ciudatul mort:

 
A Q x
 
 
A x x
 
 
Q x x x x
 
 
x x
 


Din nou multe "!!!" (comedia se intoarce)
Carourile frumoase pe care le asteptam nu exista! Solidul fit 3-2 m-a facut sa ma simt condamnat.
Jocul a decurs in felul urmator: E a pus A si a intors culoarea la K meu. In lipsa de alte idei, am tras A, continuand K si Q din culoare. Toata lumea a raspuns. Am jucat si Q, acelasi rezultat. Urmeaza . Dupa ceva comentarii, adversarul din stanga arunca J!!! Est taie cu mic si joaca mic de caro la A-ul Vestului, care intoarce 10 la K de caro din Est. Acum est intoarce caro, taiat de Vest cu mic.
In final toata lumea avea numai pici (mai putin declarantul, care a ramas si cu 10, mare dar absolut inutil). Vest joaca pica si din masa am pus, mustind de neatentie, Dama, ratand plasarea Estului.
Punand mic, Estul ar fi trebuit sa imi cedeze AD de pica, indiferent daca are sau nu K si / sau J de pica.
Asa ca am intrat de doua ori, cand puteam doar o data, cu ajutorul nesperat din partea flancului, care si-a pregatit finalul de plasare!
Ce era pe fisa? 3 FA de sus pana jos, cu o amenda cinstita, pe atacul normal de pica. Sudul era declarant (spunea 1 FA dupa 1, iar N sarea in 3 FA) si primea acest atac.
Dona completa:

 
A Q x
 
 
A x x
 
 
Q x x x x
 
 
x x
 
 
J x x x
   
K x x x
x x x
 
x x x
A10
 
K x x
J x x x
 
A x x
 
10 x
 
 
K Q J x
 
 
J 9 x
 
K Q 10 x
 


Concluzie: traiasca jocul de perechi, unde si cu fit 3-2 putem scrie acelasi rezultat ca 8 alte axe care au jucat ceea ce era de jucat!
Comedia se incheie, dar nu se termina niciodata!


P.S. Mi-am intrebat partenerul de ce nu a spus 3 cupe. Mi-a zambit si a spus: "Prima greseala conteaza si trebuie incriminata! Trebuia sa zic 1 FA.".
Cat adevar!

P.S.S. Sper ca macar ati zambit la aceasta dona plina de virtuti si voluptati tehnice. Va costa o bere.alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro