Romanian Bridge Portal
·· 2023-12-07 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Dona anului desemnata de IBPA  
Cristian Schioparlan

O dona jucata de danezul Sebastian Kristensen, in varsta de 28 de ani, a fost desemnata dona anului de International Bridge Press Association (IBPA), o organizatie ce reuneste scriitori si editori de bridge de top. Barry Rigal, un breton ce locuieste acum la New York, este presedintele comitetului de premiere.
IBPA l-a onorat pe Sebastian cu "Digital Fountain Award" pentru cea mai bine jucata dona a anului. Aceasta ceremonie s-a desfasurat in timpul disputarii Campionatelor Mondiale de la Montreal. Premiul a fost sponsorizat de Rose Meltzer, o jucatoare americana care a condus echipa sa spre victorie la Bermuda Bowl de la Paris, in anul 2001.
Danezul Otto Charles Pedersen a primit premiul pentru cea mai buna publicare, el fiind autorul articolului castigator. Lui Jens Auken, primul vicepresedinte al WBF, i s-a inmanat premiul pentru Sebastian, acesta nefiind prezent la eveniment. Sa lasam comentariile de prisos si sa vedem isprava:
   
A D 10 8
 
 
9 5 4
 
 
R D 5 4 3
 
 
10
 
 
R 4 3
   
V 9 7
A D V
Dealer: V
7 2
V 7 6
Vuln : N-S
A 10 9 8 2
A 5 4 2
 
7 6 3
   
6 5 2
 
 
R 10 8 6 3
 
 
-
 
R D V 9 8
 
S-a urmarim licitatia:

VEST
NORD
EST
SUD
1NT (1)
PAS
PAS
2 (2)
PAS
4
PAS
PAS
PAS


(1) 1NT = 15-17 P.O.
(2) 2 = cupe + minora
Contract : 4
Atac: 3
Jucand cu compatriotul sau Jan Nielsen, Sebastian a ajuns in 4.
Vazand toate cele 52 de carti expuse, s-ar parea ca exista 4 perdante inevitabile, 3 cupe si A. Cu toate acestea Sebastian a realizat contractul!
A castigat prima levata cu D si a jucat 10 de trefla. Vest a castigat cu Asul si a continuat 4 castigat la mort cu Asul. A urmat acum D acoperita si taiata in mana. Inca 3 perdante de atu? In nici un caz! Declarantul stia ca Vest (dupa deschidere) are restul onorilor. Est a aratat A iar jocul picilor indica prezentaV tot la Est (pica mica de 2 ori de la Vest). Sebastian a taiat o trefla castigatoare (grand coup), a incasat R devenit major defosand o pica din mana si a taiat apoi o pica. A mai taiat o trefla majora (double grand coup) si a revenit in mana pe un tai de caro. Aceasta era pozitia finala:
   
10
 
 
9
 
 
5 4
 
 
-
 
 
-
   
-
A D V
 
7 2
-
 
10 9
5
 
7 6 3
   
-
 
 
R 10
 
 
-
 
R V
 
Sebastian a taiat o a 3-a trefla majora (triple grand coup si in acelasi timp o eliminare a Vestului). Declarantul poate juca acum orice carte de la mort defosand din mana ultima trefla majora. Vest este fortat sa taie si sa se arunce cu A-D de atu inspre R-10.
Trebuie sa recunoastem acest joc stralucit. Sebastian si-a meritat premiul!alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro