Romanian Bridge Portal
·· 2023-12-07 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Renonsa castigatoare  
Dan Enescu

Iata o dona de care Soloway si Hamman ar vrea sa nu mai auda. Cu toate acestea dupa cum remarca Eddie Kantar donei ii este sortit sa apara din timp in timp in diverse publicatii datorita jocului incredibil care s-a desfasurat la masa.

1971 Las Vegas. Meci de echipe intre Asii din Dalas si legendarul Blue Team.
Distribuitor: Nord, Vulnerabil: Toti
 
K10 9 6 5 3 2
 
 
A 9 7 3
 
 
-
 
 
J 4
 
J 8 7 4
 
A
K 5
 
J 4 2
J 9 5 4
 
Q 10 6 3
Q 10 6
 
9 8 5 4 3
 
Q
 
 
Q 10 8 6
 
 
A K8 7 3
 
A K 7
 
Forquet si Garozzo au ajuns in liniste in 4FA si au facut 5. In sala cealalta licitatia a fost mai complicata.
NORD
EST
SUD
VEST
Soloway
Avarelli
Hamman
Belladonna
Pas
Pas
1
Pas
2
Pas
3
Pas
3
Pas
3FA
Pas
4
Pas
5
Pas
5
Pas
6
Pas
Pas
Pas
Pas

Atac 4

Hamman caruia, dupa cum malitios remarca Eddi Kantar, ii place sa stea in Sud din motiv de rubrica de bridge (el crede ca face intodeauna ceva deosebit si atunci nu va mai fi nevoit sa rearanjeze dona pentru articolele pe care le scrie) era in pozitia lui favorita.
Hamman avea nevoie de un miracol. De fapt s-au intamplat doua miracole si asta a fost deja prea mult!
Avarelli a castigat atacul de pica si a revenit o trefla in As-ul lui Hamman. Acum acesta a jucat la singura pozitie posibila, la J singleton in Est. In aceasta idee el a pus pe masa Q la a doua levata, acoperita cu Riga si preluata de As in masa. Cum Valetul nu a cazut totul se terminase.
Incercand sa mai salveze ceva, Hamman a taiat decarul de pica cu un atu mare si a continuat atu preluat in masa cand BELLADONNA A DEFOSAT UN CARO! MIRACOLUL S-A INTAMPLAT! MARELE BELLADONNA A FACUT RENONSA!
Avarelli a castigat cu J si a revenit cupa. In acest moment Hamman era salvat cedand inca o pica pentru doua caderi, dar tinand cont de renonsa castiga doua levate, deci just facute. Dar a urmat o lovitura geniala BELLADONNA A DEFOSAT DIN NOU CARO - ALTA RENONSA!
Acum Hamman a crezut ca Avarelli mai are un atu ceea ce il punea in imposibilitatea de a-si majora picile din cauza lipsei se veniri pe masa. Asa ca Hamman a tras bucuros K, dupa carea a tras cartile mari din culorile minore si a taiat o trefla cu ultimul atu de pe masa si a cazut de trei ori! Cand a fost descoperita renonsa nu mai era suficient pentru a-i oferi lui Hamman dona - inca mai avea o cadere.
Iata un slem care putea sa reziste la o renonsa dar nu doua!
Primul comentator al acestei done Eddie Kantar a remarcat ca de atunci in axa americana Soloway a stat in Sud.alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro