Romanian Bridge Portal
·· 2024-04-18 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  En passant cu Florin  
Cristian Schioparlan

 In ultima etapa din octombrie, luni in Arhitectura, incercam, desi sansele erau minime, sa recuperez diferenta de puncte fata de locurile 1-2. Dupa un inceput dezolant ajungem spre final sa redresam corabia pe linia de plutire. Chiar si asa nu stateam prea roz in lupta cu procentele. Impreuna cu Florin Filip am reusit cateva lovituri de "maestri", dar de cateva ori am evoluat asa de rau ca nici nu vreau sa mai imi amintesc. Ultima dona din concurs. Ultima sansa sa mai luam ceva. Incepe licitatia:

SUD VEST NORD EST
1 CONTRA 3 3♠
4 PAS PAS PAS

Nu eram prea multumit de licitatia de 4 cupe, eu credeam, la acea vreme, ca ii "desfiintez" la 3 pici. Nu era cazul. Pe un joc ingrijit E-V nu au mai mult de doua caderi. Se ataca 3 de pica si incepe balul:
   ♠ D 9 8 6 4  
   R D 7 5  
    10 8  
   ♣ 9 7  
 ♠ R 10 5 3    ♠ A V 7 2
  10 9 Dealer: Sud   4 3
  A V 7 Vuln: Nimeni   D 4 3 2
 ♣ R 10 6 3    ♣ D 8 2
   ♠ -  
    A V 8 6 2  
    R 9 6 5  
   ♣ A V 5 4  
Mic de la mort si, circumspect, Est intercaleaza Valetul. Prima eroare. Se slabeste in felul acesta controlul picilor pe linia E-V. Florin taie si joaca din mana trefla!!! Vest nu rezista si "sare" cu 10. A doua eroare. Credeti ca este suficient pentru realizarea contractului? Va inselati. Acum Vest putea sa revina trefla, spre exemplu, si ar fi demontat mecanismul amenintarilor. In negura de la masa Vest revine atu care, aparent, ar impiedica un joc de dublu tai. Declarantul castiga la mort cu Riga de cupa si joaca 8 de caro plimbat in jurul mesei pana la Valetul Vestului. Acesta revine cu osbstinatie atu. Dama de cupa castiga si ii vine randul 10-lui de caro sa fie plimbat in jurul mesei pana la Asul Vestului. A urmat 10 de pica acoperit succesiv de Dama, As si taiat.Ultima eroare. Pana si acum returul de trefla ar fi naruit sperantele de marire ale declarantului. S-a ajuns in pozitia urmatoare:
   ♠ 9 8 6  
   7 5  
    -  
   ♣ 8  
 ♠ R 5    ♠ 7 2
  - Dealer: Sud   -
  7 Vuln: Nimeni   D 4
 ♣ R 6 3    ♣ D 8
   ♠ -  
    A  
    R 9  
   ♣ A V 5  
Florin a tras Riga de caro pe care a aruncat o pica de la mort, iar cand a pus 9 de caro pe masa Vest a fost iremediabil pierdut, fiind schizat pe negre. A ales sa defoseze trefla. Au urmat As de trefla, trefla tai si Valetul de trefla a devenit major (daca ar fi aruncat pica se taia o pica si Riga ar fi fost capturat). O dona plina de invataminte care nu ne-a adus numai un top dar ne-a urcat ceva mai sus si in clasament.alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro