Romanian Bridge Portal
·· 2024-05-28 ··

· Dupa autor
· Bishop Auckland coup si variatii pe tema
· SAYC Romania (IV)
· SAYC Romania (III)
· SAYC Romania (II)
· SAYC Romania (I)

 

 

  Campionatele Nationale de Echipe  
Cristian Schioparlan (2002-11-04)

Ieri, 3 noiembrie, s-a incheiat Turul Campionatului National de Echipe Divizia A. Clasamentele celor doua serii le gasiti pe site-ul nostru. Eu am jucat in echipa Atu cu domnul Viorel Micescu. Fiindca nu mai jucasem impreuna am pus la un punct un sistem din mers si, neapucand sa discutam toate secventele, am fost pus in fata unei dileme. Jucand trefla tare pe controale, am deschis cu 1Cl, Viorel a raspuns 2D. Uzual aceasta secventa se joaca transfer pentru cupe, intr-o mana de 4-5 P.O. Eu aveam:

 
♠ x
R x x x
A R D V 10
♣ A 10 x

Dar ar fi putut avea si 6 controale. Nestiind care din secvente era OK am licitat 3D. In continuare in tacere adversa, au venit din fata 3 Sp. Am zis acum 4Ht si a venit caruciorul cu 5 Cl! Eh, nu se mai putea controla nimic. Daca a sarit atatea paliere ar fi trebuit sa aiba o urma de fit, mi-am zis in sinea mea. Cine ar putea sa-i sugereze calitatea foarte buna a caroului? Cu toate controalele in linie si un usor optimism am licitat 7D, care a fost si contractul final. Declarant a fost Viorel care l-a si "executat" intr-o schiza pe majore pe d-l Marius Georgescu. In sala deschisa Sabin Donciu si Valentin Dumitru au esuat, dintr-o eroare de sistem in popularul contract de 3NT!!! Iata si dona completa:

   ♠ A R V x  
   A D x  
    x x x  
   ♣ R x x  
 ♠ D x x x x    ♠ x x x
  V x x x Dealer: Sud   x x
  x Vuln: All   x x x x
 ♣ D x x    ♣ V x x x
   ♠ x  
    R x x x  
    A R D V 10  
   ♣ A 10 x  


De remarcat licitatia curajoasa de 5Cl care, in ciuda distributiei balansate, descrie mana si nu promite un fit foarte bun in culorile mele -se stie ca in "Blue" , dar nu numai, fitul este prioritar- m-a incurajat in licitarea marelui slem.

O alta dona interesanta am jucat contra axei Pop-Ingeaua. Aceasta dona a provocat dureri de cap majoritatii declarantilor, eu, beneficiind si de un atac favorabil, am ales planul de joc "in dublu tai" care mi-a asigurat contractul fara probleme:

   ♠ A R 7 x  
   A D x x  
    D x x x  
   ♣ x  
 ♠ x    ♠ D V 10 x
  R 10 9 x x Contract: 4♠   V x x
  A V x x Atac: ♣V   x
 ♣ V 10 x    ♣ R x x x x
   ♠ 8 x x x  
    x  
    R x x x  
   ♣ A D x x  

In sala inchisa Bogdan Marina a atacat 9 de cupa si de aici pana la 2 amenzi la 4 pici nu a mai fost decat un pas. Amenzile declarantilor se datoreaza, cred, analizei superficiale si, probabil, tendintei de a refuza impasii sau de a extrage prematur atuurile. Au fost foarte multe done interesante, cu multe rasturnari si diferente pe sali. Voi reveni in alte "spatii" cu done de la aceste "nationale" pentru fanii site-ului ATOMIC. Pana atunci va propun in double-dummy un popular contract de 3NT-dona provine tot de la nationalele de echipe-:

   ♠ R D 9 x  
   x x x  
    R 10  
   ♣ R 8 x x  
 ♠ x    ♠ A V 10 x x
  x x x Contract: 3NT   V x x x
  D 9 x x Vuln: Nimeni   x x
 ♣ A 9 x x x    ♣ D x
   ♠ x x x  
    A R D  
    A V x x x  
   ♣ V 10  alte articole de acelasi autor

· Invatati bridge in limba romana
· Concurs de articole apr. 2006
· Turnee Romanesti pe BBO
· BRIDGE in 41 de povestiri vesele

:: ATOMIC BC
:: Club 7
:: IASI BC
:: alte linkuri
© 2002-2006 bridge-club.ro