Romanian Bridge Portal
 

cum si de ce functioneaza

Aici ar trebui sa se explice diverse secvente de system, in special acelea neuzuale, precum diversele tipuri de transferuri,switch,gazily, 1M - 2cl. Poate se preocupa cineva sa ne spuna cum gestionam interventia adversarilor in diverse situatii de relee, unde raspunsurile ar fi artificiale. Pe moment, propun ca pe toate secventele de relee sa fie system off si sa ne descurcam cu principii naturale sanatoase. In general cand se baga aia avem o informatie si multe spatii spuplimentare. (aici poate se gandeste cineva cum le putem folosi). Un exemplu: 1sp - p - 2he - 2sp - 4sp(cred ca ar trebui sa fie mai slab decat daca pasam initial si relicitam 4 sp). pass ar trei sa arate maini mai bune sau nici o idee, contra ar trei sa arate o mana naspa, sau penalizarea alora. Asta e o opinie, important ar fi, daca jucam natural sa stabilim niste principii in astfel de situatii, functie de nr de culori cu care se baga adv, functie de situatia noastra - ne aflam intr-o invitatie sau in GF etc. Ar fi bine de stiut, deoarece, din experienta, pe aceste secvente fiecare stie ce joaca, dar niciodata ce stie el nu se suprapune cu ce crede partenerul.

Bogdan, cand ma apuc de povesti cum va fi - voi continua cu povestea gazily-ului, te rog sa faci tu tabele. Ma descurc de minune cu calculatorul, dar cred ca mai mult de titluri nu ma voi descurca sa creez. Am vazut ca in ceva deja editat reusesc sa ma bag cu succes (desigur - daca gasesc tasta:-)). Cand vorbim despre o conventie ar fi bine sa dam si linkul catre conventia originala, deoarece, de multe ori ce jucam noi a suferit modificari, dupa capriciile unuia sau altuia, care nu este necesar sa conduca si la o imbunatatire a conventiei originale. (ele se numeau adaptari la sistemul nostru*

Gazily
 1. Cand si de ce folosim aceasta conventie?
  • Gazily se foloseste peste 1M - 1NT si peste 1he - 1sp (licitatii in 2)
  • A se retine ca pe 1M 1nt este semiforcing, deci in general deschidentul va pasa cu 10-12 (13) balansat.
  • Scopul conventiei este ca deschidentul sa isi descrie cat mai bine mana, retinand faptul ca deschiderea de 1M este ceva 10-22 continand maini balansate, monocolore, bicolore sau tricolore.
  • Conventia incearca, de asemenea sa nu plaseze axa niciodata intr-un spot prost (conceptual prost), incearca sa blocheze mainile cu puncte undeva pe trickul 2 si pe cele cu culor bune, fie maini monocolore fie bicolore sa le plaseze undeva pe trickul 3, nivel la care in general axa rezista cu brio.
  • Astfel, conventia a bagat toate mainile tari in anuntul de 2 cl, impreuna cu mana slaba cu trefle, dar si cu palierul balansat imediat superior celui care paseaza nt semiforcing. Corelativ, restul anunturilor vor descrie alte maini.
 2. Ce se intampla cand deschidentul nu raspunde 2cl?
  • 2d arata minim 5 M cu 4 carti de caro limitat la 14 (15) HCP. Alternativ, daca mana valoreaza 13-15 si, desi 5422, are o structura balansata, deschidentul, daca are chef poate folosi si anuntul de 2cl pentru a descrie palierul de 13-15 (16) bal. Nu se recomanda sa denaturam sistemul si cu 5431, indiferent de structura punctelor.
  • 2he arata 10-14 cu 6 carti de cupa. Acest anunt in general neaga o minora de 4 carti, dar din motive tactice deschidentul poate sa evite in caz de 64 anuntarea minorei. As recomanda chiar ca mainile slabe cu 6 cupe rezonabile sa evite pronuntarea unei minore de 4 carti , daca aceasta din urma nu este foarte buna.
  • 2sp peste 1sp este fit simplu, iar peste 1nt arata orice 64 intermediar (intermediar inseamna 14-16(17)). - 2nt releu, 3cl, d, he = cl, d, sp - astfel descrierea completa a mainii nu va depasi 3he. Atentie asta e inovatie de moment. inainte 2nt arata mainile intermediare 64 cu minora si 2sp arata pici, dar pare mai bine asa.
  • 2nt descrie maini 6-4 GF (peste 1sp nu poate contine pici - sunt alte metode de a da fit de pica forcing - ca o propunere, as folosi asta pentru mainile tari cu 6 he f. bune si fit de pica fasait, puncte in scurtimi (ceva de genul: dxxx AKDVxx AD x). Daca avem o mana 64, care, desi are puncte, nu o putem incadra nici la GF nici la intermediar (in general chestia asta se intampla datorita structurii execrabile a punctelor), putem folosi 2cl pentru aceasta si ne descurcam dupa acea. De retinut ca mainile care isi permit sa sara paliere, fac chestia asta doar datorita puritatii lor. Toate mainile intermediare care nu anunta 2cl ci salta pe undeva prin infinit o fac pentru ca asa se descriu ele f. bine si semicomplet.
  • 3cl, 3d arata 55 texturat 14-16
  • 3he arata 6he bune, (maxim 1,5 perdante in conditii defavorabile. se accepta DVT98x, daca restul sunt punctelor sunt varfuri- mana cu putine perdante).
  • 3sp e nediscutat ar trei sa fie 65 intermediar peste 1nt iar peste o sp intermediar texturat cu cupe si fit.
  • 3nt arata levate cu speranta de a face jocul:-)
  • 4cl, culori sau autosplintere (splintere peste 1sp), peste 1nt mai ca as prefera culori, dar nu prea vine. On the other hand cu autosplinterul vom avea metode sa ne descurcam si altfel. deci .... decideti voi, astept sugestii.
  • 4he natural, poate cu jumate de levata mai jos. Bogdan vrea sa introduca namyats, caz in care cupele sunt mai bune la namyats si varfurile mai clare.
 3. ce se intampla pe 2cl?
 
user/llae/cum_si_de_ce_functioneaza.txt · Last modified: 2008/08/04 17:59 by kramer
 
Recent changes RSS feed Creative Commons License Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki
© 2002-2006 bridge-club.ro