ATOMIC

ARTICOLE
:: Bogdan Vulcan
:: Bogdan Marina
:: Bujor Bontas
:: Cornel Matei
:: Cristian Schioparlan
:: Dan Enescu
:: Eduard Munteanu
:: Horia Garbea
:: Ioan Bob
:: Radu Valentin
:: Louis Stift
:: Nicolae Vartosu
:: Andrew Robson
:: Laurentiu Ciuhu
:: Catalin Lazar
:: Gelu Serpoi

ARHIVA ARTICOLE

INCEPATORI

CLASAMENTE ATOMIC
:: Luni
:: Miercuri
:: Arhiva Etape 04/05
:: Overall 05/06
:: Simultan National et.8
:: Simultan National et.7
:: Simultan National et.6
:: Simultan National et.5
:: Simultan National et.4
:: Simultan National et.3
:: Simultan National et.2
:: Simultan National et.1
:: Overall Simultan National
:: Overall Simultan European
:: Arhiva Etape 03/04
:: Overall 02/03

FORUM

GALERIA FOTO
:: Galeria 1
:: Galeria 2
:: Galeria 3
:: Atomic 2003

REZULTATE
:: C.N.Butler 2005
:: :: Sferturi
:: :: Recalificari
:: :: Semifinala
:: :: Finala B
:: :: Finala A
:: CN Echipe 2005 - DIV. A - Retur
:: CN Perechi 2005 (finala)
:: GALATI 2005
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Cupa Soarelui - Moeciu 2005
:: :: IMP
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Trofeul iNES-Atomic
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Maraton 2006

CONCURSURI
WBF
TENERIFE 2005

LINKS


traducere Dorin Toparceanu
Bridge in menajerie (5)

TEHNICA PORCULUI IN ACTIUNE

Jucatorii prefera sa semene cu invingatorii decit sa invinga pentru ca aparenta de succes depaseste cu mult realitatea! In viata de zi cu zi, banii si punctele de meci conteaza mai putin in ciocnirie dintre personalitati, iar catastrofele ocazionale suferite contra unor jucatori oare care sunt repede uitate in urma unei lovituri indraznete data unui rival periculos.
Ce satisfactie trebuie sa aiba Porcul Hidos la vederea mortificarii lui Papa, inamicul sau natural; ce placere sa demonstrezi ca crimele se pedepsesc si sa-ti faci experientele cotidiene pe victimele alese de tine, chiar sub ochii spectatorilor !
Cu un partener slab, Porcul Hidos are mari sanse in favoarea sa. Daca, fiind prea indeminatic, rateaza dona, el isi poate permite sa ridice din umeri filosofic pentru ca de la inceput el nu se astepta sa mearga bine. Dar daca, in urma unei lovituri stralucitoare si dificile, adversarii sunt pacaliti si 'atinsi', un fior de surescitare ii trece pe sira spinarii. Imediat dupa ce cistiga roberul, cea mai mare placere a lui Porcul Hidos este sa-si vada fostii adversari pierzind. Si daca prin diverse manevre subtile ajunge sa demonstreze ca o dona pierduta se putea cistiga, fericirea lui este completa si este in stare sa rinjeasca si sa chicoteasca de bucurie timp de nu stiu cite minute in sir.

Iata citeva done pe care le-am ales pentru a ilustra un aspect particular al tehnicii lui Porcul Hidos

A
R 5 2
D 4
A D V 10 7 3 2

In Sud, Porcul Hidos a deschis cu o trefla. Papa in West a pasat si Nord, Iepurasul cel Trist, a anuntat cupa. Rezistind tentatiei de a anunta obisnuitul 3NT, Porcul Hidos a declarat trei trefle, pentru cazul in care, din intimplare, Iepurasul cel Trist primise cinci sau sase cupe fara nimic in pica si caro.
Patru trefle de la Iepurasul cel Trist au venit ca o agreabila surpriza, pentru ca acum nu mai era nici un dubiu in ceea ce priveste identitatea declarantului din aceasta dona. Pentru a-si mari sansele, Porcul Hidos a mai facut o licitatie inhibatoare de patru carale, partenerul a gasit indicat sa spuna patru cupe si Porcul Hidos s-a hotarit sa incheie conturile cu cinci trefle.
Totusi, Iepurasul cel Trist nu s-a oprit aici si le-a transformat in sase trefle si iata tabloul in fata caruia s-a trezit Porcul Hidos cind Riga de caro de la Papa s-a pus pe masa:

  Iepurasul cel Trist  
  R 10 9  
  A 7 6 4  
  V 7 6  
  R 9 4  
Papa   Partener oarecare
8 7 6   D V 5 4 3 2
D 10 3   V 9 8
A R 9 8 3   10 5 2
6 5   8
  Porcul Hidos  
  A  
  R 5 2  
  D 4  
  A D V 10 7 3 2  

Si toata secventa de licitatie:

SUD
NORD
1
1
3
4
4
4
5
6

Pe Riga de caro, Est a aruncat doiul si Porcul Hidos dama. Papa reflecteaza. Evident, se gindeste el, 4 de caro de la Porcul Hidos a fost un cue-bid aratind un singleton. Ce altceva ar fi putut fi? A schimba culoarea parea cel mai indicat si pentru ca Porcul Hidos nu a facut nici un efort sa-si arate Asul de pica, ceea ce ar fi putut s-o faca foarte usor pe 4 cupe, era foarte probabil ca Partenerul Oarecare sa aiba acest as.
Cind optarul de pica a aparut pe masa, inima lui Porcul Hidos a inceput sa cinte de bucurie si a fornait voluptos. Cu siguranta ca optul nega orice onor si daca asta era pozitia, el putea in acest moment sa tableze dona.
Est a jucat valetul si Porcul Hidos a cistigat cu Asul. Patru de caro a fost parcat pe Riga de pica dupa care a venit o avalanse de atuuri care au condus la urmatoarea pozitie finala cu patru carti:

  Iepurasul cel Trist  
  10  
  A 7  
  V  
  -  
Papa   Partener oarecare
-   D
D 10 3   V 9 8
A   -
-   -
  Porcul Hidos  
  -  
  R 5 2  
  -  
  -2  

Pe doi de trefla Papa a fost obligat sa dea o cupa. De la mort Porcul Hidos a pus Valetul de caro acum devenit inutil si a venit rindul lui Est sa se enerveze. El a dat o cupa si acumdoiul de cupa al Porcului Hidos i-a adus a 12-a levata.

(va urma)





© 2002 Atomic Bridge Club. "Atomic®" is a registered trademark and "Atomic Bridge Club"
and the Atomic logo are trademarks of Atomic Bridge Club.