ATOMIC

ARTICOLE
:: Bogdan Vulcan
:: Bogdan Marina
:: Bujor Bontas
:: Cornel Matei
:: Cristian Schioparlan
:: Dan Enescu
:: Eduard Munteanu
:: Horia Garbea
:: Ioan Bob
:: Radu Valentin
:: Louis Stift
:: Nicolae Vartosu
:: Andrew Robson
:: Laurentiu Ciuhu
:: Catalin Lazar
:: Gelu Serpoi

ARHIVA ARTICOLE

INCEPATORI

CLASAMENTE ATOMIC
:: Luni
:: Miercuri
:: Arhiva Etape 04/05
:: Overall 05/06
:: Simultan National et.8
:: Simultan National et.7
:: Simultan National et.6
:: Simultan National et.5
:: Simultan National et.4
:: Simultan National et.3
:: Simultan National et.2
:: Simultan National et.1
:: Overall Simultan National
:: Overall Simultan European
:: Arhiva Etape 03/04
:: Overall 02/03

FORUM

GALERIA FOTO
:: Galeria 1
:: Galeria 2
:: Galeria 3
:: Atomic 2003

REZULTATE
:: C.N.Butler 2005
:: :: Sferturi
:: :: Recalificari
:: :: Semifinala
:: :: Finala B
:: :: Finala A
:: CN Echipe 2005 - DIV. A - Retur
:: CN Perechi 2005 (finala)
:: GALATI 2005
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Cupa Soarelui - Moeciu 2005
:: :: IMP
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Trofeul iNES-Atomic
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Maraton 2006

CONCURSURI
WBF
TENERIFE 2005

LINKS


DAN ENESCU
Dumnezeu iarta pacatele nu si prostia

Trecut in cele vesnice un bridgeist ajunge la Poarta Raiului si dupa indelungi batai, intr-un tarziu deschide Sfantul Petru.
- Ce doresti, locul tau nu este aici, n ai respectat sistemul, ai hulit la adresa sfantului partener, nu ai respectat semnalizarile, ai licitat unilateral si fara valori corespunzatoare si inca multe altele. Bunul Dumnezeu v-a trimis prin "Tata Mincu" porunci clare (n.a. vezi www.Bridge-Club.ro, ARHIVA) ca sa le respectati.
- Sfinte Petre iarta-ma caci am pacatuit.
- Bine iti mai acord o sansa. Vei avea de rezolvat o dona, iar daca gresesti s-ar putea ca in urmatorii 10000 de ani sa fii component de baza in "666 Iadul - Team".
Si pe un nor din apropiere aparu urmatoarea dona:

  A R D  
  A 9 6  
  A  
  R V 10 7 5 2  
     
  V 9 5  
  D 10 2  
  R D 10 9 3  
  A 4  

Licitatia:
NORD
EST
SUD
VEST
1FA
PAS
6NT
PAS
PAS
PAS

Atac 8

Fericit bridgeistul nostru isi facu cruce gandindu-se la frumusetile Raiului. Castiga cu Asul de caro si continua cu trefla mica la Asul din mana la care Est si Vest au raspuns.
Broboane de sudoare ii aparura brusc pe frunte, desi aparent avea 12 levate, daca joaca acum treflele ca sa scoata Dama nu mai poate veni in mana la caralele majore, iar daca trage caralele si apoi trebuie sa piarda si Dama de trefla, s-ar putea sa cedeze si valetul de caro. Nu parea atat de riscant ca impasul de cupa. A jucat mariajul de caro constatand ca Vest avea dubleton, a continuat cu trefla la Riga ca nu cumva sa dea Dama in doi la Est. Dama era in trei la Est; o cadere.
- Iar ai pacatuit grav, ai jucat rutinier, dar pentru ca iubesc acest sport iti mai dau 3 incercari sa gasesti solutia.
Jucatorul nostru juca acum Valetul de trefla la levata a doua, Est a acoperit, si la fel ca in prima incercare si-a tras caralele majore. Vest avea din noua dubleton la caro si cand bridgeistul nostru a continuat cu trefla acesta nu a mai raspuns. Est avea si o tinere de trefla si caroul major. O cadere.
La urmatoarea incercare bridgeistul, dupa o lunga meditatie, se hotari sa lase dama de trefla adversarului. Asa ca juca Valet de trefla la levata a doua, dar surpriza, Est defoseaza cupa. Nu mai avea decat trei levate de pica, trei de caro si trei de trefla, iar Riga de cupa nu era singleton, ci in trei la West, si a cazut o data.
Brusc, jucatorul isi dadu seama ca a neglijat o varianta eleganta de a face jocul daca treflele stau 5-0, jucand mai intai doua pici, continuand cu Valetul de trefla, preluat cu Asul si, cand Est defoseaza, doua carale mari, pe care arunca trefla si pica majora, dupa care va juca decarul de caro, care va fi castigat de Est cu Valetul, si acum orice retur poate fi castigat in mana, iar daca impasul de cupa tine va avea 12 levate.
Plin de incredere, bridgeistul incepu: As de caro, As Riga de pica si Valet de trefla, pe care toata lumea a pus mic. La urmatoarea trefla Est nu a mai raspuns. Cum nici Vest nu a raspuns la Riga de caro, a tras acum Dama de caro si s-a dus pe masa la Dama de pica, apoi a majorat treflele. Din pacate, Vest avea a patra pica, pe care a tras-o imediat. Cazut in genunchi, jucatorul striga disperat:
- Doamne, la Poarta Raiului am fost tras pe sfoara! Orice joc, pozitia cartilor se modifica in functie de varianta aleasa!
O voce tunatoare ii raspunse:
- Ai meritat sa cazi atunci cand ti-ai permis sa tragi doua pici mari. Ai incercat sa joci cu treflele 5-0 dar ai neglijat distributia 4-1 mult mai probabila. Numai o pica trebuia sa tragi. Daca toata lumea raspunde la Valetul de trefla, ai fi avut tinere de pica in continuare. Ai fi putut sa te plangi de ghinion doar daca lungimea de trefla si cea de caro erau in aceeasi mana. Mai mult, daca la Vest sunt 5 trefle, inca faci jocul daca are Riga de cupa si unul din decarii majori. Vei lua cu Asul de trefla si joci doua carale majore. Vest trebuie sa tina cele patru trefle, asa ca va arunca dintr-o majora. Tu vei arunca din mort cele doua pici mari si pe decarul de caro dai mana Estului. Est te va readuce in mana, dai impasul de cupa si acum tragi Valetul de pica si ultimul caro. Indiferent ce decar major are, Vest va fi stramtorat. Vezi, ai fi putut sa-ti acoperi toate variantele. Eu va iert pacatele, dar nu si prostiile.





© 2002 Atomic Bridge Club. "Atomic®" is a registered trademark and "Atomic Bridge Club"
and the Atomic logo are trademarks of Atomic Bridge Club.