ATOMIC

ARTICOLE
:: Bogdan Vulcan
:: Bogdan Marina
:: Bujor Bontas
:: Cornel Matei
:: Cristian Schioparlan
:: Dan Enescu
:: Eduard Munteanu
:: Horia Garbea
:: Ioan Bob
:: Radu Valentin
:: Louis Stift
:: Nicolae Vartosu
:: Andrew Robson
:: Laurentiu Ciuhu
:: Catalin Lazar
:: Gelu Serpoi

ARHIVA ARTICOLE

INCEPATORI

CLASAMENTE ATOMIC
:: Luni
:: Miercuri
:: Arhiva Etape 04/05
:: Overall 05/06
:: Simultan National et.8
:: Simultan National et.7
:: Simultan National et.6
:: Simultan National et.5
:: Simultan National et.4
:: Simultan National et.3
:: Simultan National et.2
:: Simultan National et.1
:: Overall Simultan National
:: Overall Simultan European
:: Arhiva Etape 03/04
:: Overall 02/03

FORUM

GALERIA FOTO
:: Galeria 1
:: Galeria 2
:: Galeria 3
:: Atomic 2003

REZULTATE
:: C.N.Butler 2005
:: :: Sferturi
:: :: Recalificari
:: :: Semifinala
:: :: Finala B
:: :: Finala A
:: CN Echipe 2005 - DIV. A - Retur
:: CN Perechi 2005 (finala)
:: GALATI 2005
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Cupa Soarelui - Moeciu 2005
:: :: IMP
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Trofeul iNES-Atomic
:: :: Perechi
:: :: Echipe
:: Maraton 2006

CONCURSURI
WBF
TENERIFE 2005

LINKS


TIBERIU UNGUREANU
Si ti-am zis sa nu dai contra!

Jucam pe internet, pe un site unde sunt des intalniti jucatori buni, unde rivalitatile se transforma in prietenii, si prieteniile in rivalitati parca peste noapte. Eram in mijlocul unui concurs de IMP-uri si nu apucasem sa discutam prea multe despre sistem. Dupa 5 done dezastruase, ma trezesc in sud cu urmatoarea carte:
  A
  A R 10 9 8
  R 5 4
  A R 9 6
Trebuie sa recunoastem cu totii ca sunt 21 de puncte care ar putea la fel de bine sa fie socotite 18, dar eu totusi m-am hotarat sa deschid cu 2Cl, care arata 21 de puncte si peste. Adversarul din dreapta liciteaza in baraj 3sp, peste care partenerul meu spune contra. Tocmai discutasem secventa, si conform discutiei avute cu 5 minute inainte, insemna ca e scurt in culoarea de interventie, cu minim 6 puncte, si are suport pe toate celelalte culori, fara o culoare proprie in 5. Buun... acum cartea mea de 21 spre 18 puncte tocmai a ajus sa valoreze cat o mina de aur. Licitez linistit 4NT (stiu ca vreau sa joc slem de cupa, acum sa aflam pe ce trick il jucam), si aud ca partenerul nu are nici un as (5cl). O contra rasunatoare apare de la E, 6 cupe de la mine, pas de la V, pas de la N, si E contreaza din nou de s-a auzit de la New York pana la Calcutta. V este la atac, si pune pe masa 7Cl, moment in care apare "surpriza emisiunii":
  10 7 6 3
  7 6 2
  D 10 3
  D V 3
Al meu NU e scurt in pica, si nici nu are cele 6 puncte de onor... decat daca si-a socotit cei doi zecari valorosi cat jumatate de punct. Multumesc partenerului, si arunc repede o fraza catre adversari: "acum daca mi-ati dat contra, ma vad obligat sa va fac jocul! :)" V de trefla din mort, care castiga levata. Acum plecam glorios cu 2H, la dublul impas (ambii onori trebuie sa stea la E, pentru ca altfel nu mai facem jocul). E pune V, si eu castig in mana cu R. Mic de trefla spre dama din masa, si acum apare a doua si a treia surpriza, ambele placute: V nu mai are trefle, si nu mai are nici atuuri (pare ca ar fi taiat daca ar fi putut) caci a defosat o pica. Din nou cupa spre mana, de data asta sesarul, pe care E pune cuminte 4, si pe care sunt nevoit sa il castig cu 8. V mai defoseaza o pica. Bun... in situatia asta, cartile care "se vad" sunt urmatoarele:
   
10 7 6 3
 
7
 
 
D 10 3
 
 
3
 
 
????(???)
   
??(??)
-
 
D 5
????(??)
 
??(??)
-
 
10 8 5
  A
  A 10 9
  R 5 4
  A R
Sa analizam un pic... V pare sa fi avut 7 pici... a aratat singleton de cupa si trefla, ceea ce inseamna ca mai are 4 carale. Implicit, E trebuie sa aiba singleton de pica si restul caralelor. Marea mea problema acum este ca mai trebuie sa dau o data impasul de cupa, si pentru asta trebuie sa ajung in mort. Est a contrat 5 trefle cu zecarul in 5, si 6 cupe cu D-J. E cam putin sa aiba doar Q-J in 4 in mana, asa ca mai are inca o levata pe care o considera certa. Asul de pica e la mine, restul onorilor par sa fie la V, asa ca E nu poate avea decat asul de caro. Daca are si valetul, ne muncim de pomana, caci nu avem unde sa ascundem doua perdante de caro in dona asta. Am jucat 4 de caro din mana, peste care a aparut doiarul de la V, zecele din mort si... ASUL din E. Nu conteaza in ce culoare revine estul, pentru ca sigur mai are un caro care sa ma traverseze la mort sa ii fac impasul de cupa, si jocul e facut. Am dat CLAIM 12 TRICKS, moment in care V a exclamat:
"Ti-am spus de un milion de ori sa nu mai dai contra cu o astfel de carte!"
Trebuie sa recunosc ca licitatia a fost un pic abuziva, si din partea partenerului meu care ar fi trebuit sa spuna 3NT peste 3Sp (3-5 HCP, cu maxim semistop de pica si o mana balansata sau semibalansata) conform discutiei avute la cateva minute inaintea donei, si din partea mea, care as mai fi putut explora, si m-as fi putut opri in atat de popularul 5H (se mai jucasera pe dona 4H +1 si 5H, si chiar o data 4H +2).
Iata dona completa:
Dona 7, Dealer S, vuln: ALL
  10 7 6 3
  7 6 2
  D 10 3
  D V 3
 
R D 9 8 5 4 2
 
V
3
 
Q J 5 4
V 8 7 2
 
A 9 6
7
 
10 8 5 4 2
  A
  A R 10 9 8
  R 5 4
  A R 9 6




© 2002 Atomic Bridge Club. "Atomic®" is a registered trademark and "Atomic Bridge Club"
and the Atomic logo are trademarks of Atomic Bridge Club.